torsdag 30 oktober 2014

Vi hade i alla fall tur med vädret

Idag lastas REYMAR med massa till Tyskland/Polen. Att det skulle bli en lite annorlunda lastning var alla förberedda på eftersom ca 1000 ton fanns lagrat nere i f.d. sågområdet men med MAFI-truck och en 6-7 vagnar är det inte något större problem med det. Solen sken i morse när stuveriet började lasta, MAFI-trucken körde upp vagn efter vagn med massa.


Efter någon timme havererade ett av de åtta gripklorna i lyftoket. Normalt finns ett komplett reservok på plats men just idag var det fortfarande inne för reparation i Piteå så stuveriet fick reparera oket på plats genom att byta ut det trasiga gripdonet.



Efter att knappt hälften av massan körts upp från sågområdet kom nästa bakslag. Turbon på MAFI-trucken havererade. Då var väl stämmningen inte direkt på topp. Det löste sig i alla fall, resten av massan kördes upp till kajen med lastbil och REYMAR kommer säkert iväg ikväll ett antal timmar försenad.




Det kunde ha varit värre, det kunde ha regnat idag och då hade det inte gått att lasta något alls även om alla maskiner fungerat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar