måndag 16 februari 2015

FEMBRIA, ANKIE och kranproblem

FEMBRIA kom in går kväll med massaved och flis från Baltikum. Lossningen skulle ha påbörjats direkt men p.g.a av en trasig magnetventil på kranen kom inte lossningen igång förrän i förmiddags.
Det blev väl inte den bästa tilläggningen vid kaj som vi sett i vinter. Nästan två meter  mellan kaj och båt vid fören. VICTORIA var in och spolade undan is två gånger och trots att lotsen ville att VICTORIA skulle trycka på lite utifrån för att få in fören vägrade kaptenen detta. Jag fixar det själv sa han, det är bara att konstatera att han inte fixade det.De nya pollarna som monterades när kajen breddades blev ju som bekant för små. Fem stycken byttes till de gamla lite större. Med dubbla förspring och lite grövre trossar är det gränsfall till att även de är för små.
ANKIE fick en tuff start på resan mot Turkiet. Ligger och smyger fram i 1-2 knop och har inte hunnit längre än till Skellefteå på snart ett dygn. Enligt uppgift är det inte något problem med båten utan det beror på den hårda motvinden och nedisningsrisken som gör att de tar det lugnt. ANKIE lastades i stort sett ned till lastmärket så hon ligger djupt och vill nog inte ha någon extra islast.

Det är bara en dryg månad sen ANKIE fick problem utanför Gotland med framdrivningen och blev bogserad hamn

Ankie driver utanför Gotland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar