tisdag 17 mars 2015

LOIREBORG eller LAGANBORG

LOIREBORG och LAGANBORG var preliminärt aviserade till idag. De skulle  komma in via Torneå resp. Kemi. Antagligen p.g.a. den finska isbrytarstrejken blev det blev det en del förändringar så det blev LINGEBORG som dök upp igår kväll lite överraskande.


Roligt att se lite blått vatten mellan isflaken.


Ett önskemål från hamnen är att de lite större båtarna fyller upp med ballastvatten när de kommer in till Karlsborg för att ligga djupare och underlätta lastningen. LINGEBORG hade fyllt upp med ballastvatten men fick då ett annat problem. Grabbarna på kajen lastade fortare än LINGEBORG klarade av att pumpa ut ballasten så de fick hålla igen lite på farten.


ATLE låg som vanligt och väntade ute på fjärden men drog iväg en tag innan avgång och lämnade kvar LINGEBORG på Repskärsfjärden. ATLE ligger ute vid Malören tillsammans med FREJ. Vi kanske får en vettig förklaring till varför LINGEBORG blev kvar på fjärden


LOIREBORG är i alla fall på väg in mot Torneå nu och kommer troligtvis in torsdag/fredag till Karlsborg.

1 kommentar:

  1. Kråksimuleraren18 mars 2015 00:37

    Kan det vara så att de inte får komma in till Kemi förrän andra tagits ut, och med strejken i Finland kan det ju ta ta lite tid, eller kan det vara så att de svenska isbrytarna inte jobbar övertid i sympati med de finländska besättningarna? Jag ser att både Oden, Frej och Atle ligger still ute i Bottenviken.

    SvaraRadera