torsdag 18 februari 2016

LANDY och stuveriet i fokus

Igår kväll kom LANDY in för att lasta 4500 ton massa till Lübeck. LANDY ägs av det lilla rederiet Nordgrens Rederi AB i Ö-vik. Tidigare hade det åtta fartyg i varierande storlek i sin flotta men idag äger de bara LANDY.

Hon har varit i Karlsborg tidgare, under 2011 blev det två resor till Lübeck. På den tiden hade de någon form av avtal med Domsjö så de resorna blev en samlastning med Domsjö Fabriker AB. Då hade hon också Domsjös logga målad på hytten.

LANDY i Karlsborg 2011-09-18
Idag är loggan borta och från och med 2016 går LANDY på Time Charter för det svenska rederiet a2b@c Shipping som sköter om transporterna från Karlsborg till Polen/Tyskland.
Idag fick hamnen och stuveriet lite välförtjänt uppmärksamhet. Några tjejer från vad jag tror var en mediautbildning på Folkhögskolan var på kajen och fotade. Det är väl inte helt fel att uppmärksamma en plats i Kalix där det hanteras gods för över en miljard per år. Vi fotade även fotografernaKranförare Gustafsson, Signalman Nyström och arbetsledare Johansson
Nyström är på tårna
Jag såg inte att det togs några foton av BillerudKornäs utlastningspersonal. Utan dem blir det inget lastat. Det kanske blir del två i reportaget

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar