fredag 15 maj 2015

SCHELDEBANK med lots

Igår kväll kom SCHELDEBANK in som den sista i trion den här veckan. Lastar massa till Sunderland, avgår troligtvis sent i kväll. PILOT 732 hjälpte till att flytta lotsen från SILVA till SCHELDEBANK
Sjöfartsverket har i år också stationerat PILOT 732 i Karlsborg. Enligt uppgift är det en relativt kostsam lösning som SjöV gör för att höja servicegraden för trafiken till/från Karlsborg. Det är säkert uppskattat av all den trafik som anlöper Karlsborg från Torneå och Kemi. I stället för att gå via Farstugrund kan man styra direkt mot Malören.
"Myran" PILOT 847 står kvar på ett släp vid Lotsstugan.


Sjöfartsverket vet inte ännu vad som ska ske med anläggningen ute på Erikören. Huset står oftast tomt och kostar pengar. Här har Kalix Kommun ett gyllene tillfälle att tillsammans med SjöV öppna ett "lotsmuseum" Det måste finnas mycket intressant material att visa upp för allmänheten. Det finns säkert också hur många historier som helst att berätta om lotsarnas strapatser under åren för att göra det möjligt för skeppen att ta sig in till hamn. Kanske något för byaföreningen Vånaborg att drivaInga kommentarer:

Skicka en kommentar