onsdag 19 november 2014

Brun kaj

Igår kväll lossades SHALA klart. I morse var det dags för att lasta massa på DELFBORG.


Hamnbolaget är säkert glada över att båtarna avlöser varann vid kajen men tyvärr verkar det inte finnas tid att städa bort skräpet som alltid blir vid lossning av massaved/flis. Det blir inte enklare av att det står maskiner parkerade på kajen.

I morse såg det ovanligt skräpigt ut på kajen. I stort sett hela kajen var täckt av ett brunt barkdam. På en del ställen låg det små högar av vedrester och bark


Det finns en stor risk att skräpet följer med trucken in i magasinet eller blåser in dit och sen följer med massan till kund. Det här är ju naturligtvis inget kunden vill ha med på köpet. Det behövs inte så många barkbitar för att förorena massan.När det är tätt mellan båtarna kanske man måste köra nattskift för att kajen ska vara klar till nästa båt. Det man kan konstatera är att det kanske inte barkar åt skogen men skogen barkar på kajen.

3 kommentarer:

  1. Det är ju bara att sopa när det är kastatloss

    SvaraRadera
  2. Anonym: det görs ju, men tydligen inte om det blir på övertid.

    SvaraRadera
  3. Så är det Knapsu men någon ska betala för övertiden. Det känns som småpengar jämfört med vad det kan kosta om vi skickar med bark från Estland med massan.

    SvaraRadera